Testa live shopping som influencer

Influencer är ett ganska brett begrepp. Men de flesta som är influencers på nätet har skapat ett företag och vill sälja produkter och tjänster på ett eller annat sätt. För att öka försäljningen och skapa en närmare relation till dina följare kan du testa live shopping.

Testa live shopping

Live shopping är ett gammalt koncept i ny tappning. Det är ungefär som gammal reklam-tv, men du har ett närmare förhållande till dina kunder. När du anordnar ett live shopping-event har du bjudit in särskilda kunder. Du har en sedan en slags ”modevisning” där du visar upp olika produkter och tjänster som du erbjuder. Under eventet kan dina kunder kommunicera med dig via en chattfunktion. De kommer också kunna lägga ner varan i sin personliga kundkorg under eventet. Live shopping brukar öka försäljningen rejält och är också ett bra sätt för dig och dina kunder att knyta ett närmare band. För att anordna ett live shopping event tar du hjälp av Mavshack som är ledande på området i Sverige.

Anordna ditt live shopping-event

Det som är så bra med ett live shopping-event är att det inte kräver så mycket. Ni bör vara tre personer, det räcker. Du står framför kameran och förklarar och berättar om dina produkter. För att göra visningen mer levande är det smart att du har en till person framför kameran. Den personen ställer frågor och testar de olika produkterna. Sedan behöver du också ha en tredje person som sitter vid datorn och chattar med kunderna. Den chattansvarige vidarebefordrar följarnas frågor till dig och skapar en skön atmosfär. Det är smart att inte göra eventet för stort. Låt det vara lite exklusivt, så att följarna upplever att det är något speciellt. Då blir de mer benägna att köpa om de upplever att de har en mer personlig relation till dig.

Influencer

Som influencer är just live shopping nästa steget. Du har ju följare för att de har ett förtroende för dig, gillar ditt content och att du lever ett liv eller har en kunskap som de önskar. För att kunna bygga en bra och gedigen följarskara måste du också interagera med dem på ett mer personligt sätt. Livestreaming på Youtube är ett sätt, men där kan du inte sälja på samma sätt. Det blir inte heller lika exklusivt som vid live shopping. För att få än fler att delta på eventet kan du bjuda in och samarbeta med en annan influencer. Då kan ni tillsammans visa era produkter och båda får ta del av den andres följare.