Digitala och sociala nätverk

Det är ett tag sedan man upptäckte att företag och events som befinner sig i stora sociala nätverk växer snabbare än andra. Nätverk finns överallt, både sociala och digitala strukturer, och det är just influencerns nätverk vi kopplar upp oss på när vi anlitar en influencer för att marknadsför en produkt.

Man kan nästa se detta som två parallella skikt ovanpå varandra, både två lika nödvändiga. Ett skikt som bär på en digital infrastruktur som vi kopplar upp oss mot. Det kan vara olika strukturer beroende på vad vi behöver just då, ofta kommer dessa i app-form. Ovanpå dessa digitala vägar finns de mänskliga strukturerna som är avgörande för om vi ska nå fram. Det är här influencers kommer in, som redan har utvecklat ett förtroendeförhållande med sina följare. Men det handlar inte om att bara anlita dem – du behöver anlita dem efter en planering som passar din digitala närvaro och den väg du vill gå.

I vilka nätverk behöver du finnas för att möta rätt målgrupper?

Vilken influencer finns i just dessa nätverk?

Tänk på att varje spenderad marknadsföringskrona ska ge någon form av återbäring – igenkännande, större kontaktyta eller försäljning.